Szerkesztők

A blogot szerkeszti és kirtikákat írja: Hugoo és Moo

Rovatok

Filmek

A Filmguru blogot szerkeszti és a kritikákat írja: Hugoo és Moo

Coming Soon: Gábriel - A pokol angyala

Linkblog

Archívum

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hipervándor (Jumper) - 2008 egyik legjobb Sci-fi-je

2008.03.02. 20:57 Filmek

 

Jumper

Mielött elkezdeném a kritikát csak annyit írnék h. elfogult vagyok a sci-fi -kkel kapcsolatban. Főleg ezzel a filmmel.
Először is egy kis filmajánló:
A film kisköltségvetésű, de szerintem mindent kihoztak belőle. A szereplők is nagyot alakítottak, jól vissza adták a szerepek hangulatát és személyiségét. A film cselekménye és mente felettébb érdekes ahogy már megszokhattuk egy sci-fi -től. Története egy fiúról szól akinek van 1 képessége. Történetessen bárhová képes "elteleportálni" ahol már egyszer járt.
Amolyan képregény jellege van ahogy azt a Marwell-től megszokhattuk. Felfedezi képességét, megküzdd a nőért, legyőzi a gonoszt és közben rátalál az édesanyjára. A filmet csak ajánlani tudom mindenkinek!!! "TESSÉK MEGNÉZNI" :-D
Nos a kritika. Nézzük csak a negatívumokat. A cselekmény picit kusza, de nagyon jól követhető. A film felépítését tekintve jól követik egymást a jelenetek, nincsenek benne oda nem illő dolgok. Teljessen reális egy sci-fi -hez képest. Számomra az nem tetszett benne, hogy a történetben lévő paladinok miért is akarták bántani az ugrókat (erre a dologra akkor derül fény amikor valaki már megnézte a filmet vagy olvasta a könyvet), hiszen ők semmi nagyon rossz dolgot nem követtek el. Na jó, kiraboltak 1-2 bankot de ezért még nem kellene őket elitélni oly mértékig h. "hajtóvadászatot" rendezzünk miattuk. Ez én véleményem nyugodtan kritizáljatok. Vissza térve a filmhez mármint a pozitív és negatívumaihoz a filmben mindenki jól teljesít, bár Samuel L. Jakson haja picit érdekes. Szerintem érdekes, egy olyan film amire egy randi keretein bellül nem érdemes elmenni, de barátokkal megnézni csak saját magunk megörvendeztetésére már megéri. Ezt a filmet mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon "faja" ksi film. Egy remek sci-fi amolyan "happy end" -es befejezéssel. Jó szórakozást hozzá.

Megvalósítás: 8,5 / 10
Történet: 9 / 10
Színészek: 9 / 10
Hugoo személyes véleménye: 9,7 / 10

Created by Hugoo

 


 

 Hipervándor – Jumper, Moo véleménye szerint:

 Hayden Christensen és Samuel L. Jackson….előbbi a Star Wars-saga befejező három részében,utóbbit pedig rengeteg filmben láthattátok. Bevallom,amikor meghallottam, Hugoo-tól,hogy H.C. játszik a filmben,kicsit elrettentettem, ugyanis Star Wars részekben nem alakított úgy,mint az vártam,szerencsére a Hipervándorban rám cáfolt és megmutatta,hogy ha kell,tud játszani.

A film egy teleportálni képes srácról,Davidről (Hayden Christensen) szól,akinek élete egészen addig tökéletes,amíg bennem állít hozzá egy fehér hajú (nem szőke!) férfi,Roland (Samuel L. Jackson). Mint kiderül,David egy évszázadok óta tartó háborúba csöppent bele,ami az Ugrók és a Paladinok között zajlik. Rómától Kínán át Egyiptomig folyó küzdelem elevenedik meg a szemünk előtt, lenyűgöző felvételekben. David hamarosan szembesül vele,hogy vállalnia kell a harcot,ha meg akarja menteni a szerelmét,akit túszul ejtettek,hogy őt elkapják.

Mint minden filmben itt is a jó diadalmaskodik és a rossz elnyeli méltó jutalmát (itt mondjuk életben marad).

Hugoo és az előzetesek látva nagyon vártam a filmet,azonban…hát.. nem azt mondom,hogy nagy csalódás volt a film,de jobbat vártam. Tetszett,voltak benne jó jelenetek,de nem tom….talán a 2. és 3. részre kicsit több pörgést beletesznek és kevesebb áthidaló unalmas jelenetet. Mert a filmstúdió állítólag trilógiát tervez és a bevételi költségek is ezt sugallják.

Megvalósítás: 8 / 10
Történet: 7 / 10
Színészek: 7,5 / 10
Mo személyes véleménye: 8 / 10

A kritikákban felmerülő helyesírási hibákért elnézést kérünk, de felelőséget nem vállalunk :D

 

 

 






 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://filmguru.blog.hu/api/trackback/id/tr6362553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tmichel · http://filmdzsungel.tumblr.com 2008.03.07. 20:52:06

Nos szerintem kicsit túlértékeltétek a filmet, mer csak egy közepesnek mondanám. A szinészi játék pocsék volt. A történet meg szánalmas, csak és kizárólag klisékből építették.

Moo 2008.03.07. 21:01:39

Hayden Christensen ebben a filmben - legalábbis szerintem az átlaghoz képest jól játszott. (legalábbis az SW II-III-as játéket übereli), Samuel L. Jackson is jó volt,talán lehet,hogy a szerep nem illett hozzá,nem tudom.
A történetben is volt rendesen erő,szerintem át is jött.
Hát igen,volt pár klisé benne az tény,de melyik filmben nincs. Ha lesz folytatás arra is kiváncsi leszek:)
süti beállítások módosítása