Szerkesztők

A blogot szerkeszti és kirtikákat írja: Hugoo és Moo

Rovatok

Filmek

A Filmguru blogot szerkeszti és a kritikákat írja: Hugoo és Moo

Coming Soon: Gábriel - A pokol angyala

Linkblog

Archívum

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Knight Rider - A Mustang elsöpört minket.

2008.03.08. 17:22 Filmek

Knight Rider - Ahogy Hugoo látja

Ez a film egy egészen jól összerakott valami. Meg van benne a történet, az akció, a jó autó, a viszonylag jó nő. Talán a fő hangsúlyt most az autóra kell helyeznünk. Mindenki nézett már régi Knight Rider-t. Mindenki emlékszi kaz első generációs K.I.T.T-re. Ahogy azt vártuk rendessen átszabták az új kitt-et. Nem mást kapott mintt egy Ford Mustang gt500-ast. Méghozzá a Shelby bácsi féléből annak is a versenypályára tervezett fajtából. Az autóra nem is lehet panasz. Szerintem bárki elfogadná még akkor is ha nem beszélne hozzá vagy nem lenne benne annyi extra. Mit is értek extra alatt? Lássuk csak: mesterséges inteligencia (alias knight international threetausend[K.I.T.T.]), vagy épp a műholdrendszer a radarral,vagy éppen a motorja és a teljesítménye vagy had említsem csak a nano rendszert :D.

A filmben jól kitűnik, h. elsősorban az új kitten volt a hangsúly. Ez mondjuk természetes. Mindenkinek az jut először az eszébe ha meghalja, h. Knight Rider. Ez a bizonyos : "Kitt, gyere!!" - ahogyan Michael felkiált. Nem hiában az animációk nagyon jól sikerültek. Kitt-et meg sem merem újra említeni az extrái magukért beszélnek. De most hagyjuk kitt-et nézzük a szereplőket. Az új főszereplőnk egy volt felderítő tiszt aki első feladata egyszerű. Meg kell védenie exbarátnőjét. A figurát viszonylag jól hozza, de a harc jelenteknél llátszik, h. betanult figurák :D. Nézzük csak a főhősünk szerelme Sarah. Nos ő egy fura figura, bár lehet a szerep megkívánja ezt. A film története. Nos, ez szerintem picit rövidre sikeredett. Vagyis ha az ember megnézi a filmet jó. Pörgős, sok akció mint a régi részekben. Viszont második vagy harmadik megnézésre feltűnik a szemlélőnek, h. ez rövid. Tehát a jelentek ahogy egymást követik nem éppen egy hosszú forgatókönyvet mutatnak be. Tudom ez a film egy bevezető, ami alapján már valószínű, h. elkészül a 22 epizódos sorozat. Szerintem akkor is lehetett volna picit hoszabb elnyújtottabb. Igaz egyes filmeknél ez átesik a másik végletbe, amikor már elalszunk rajta (igaz Moo?). Ettől függetlenül a film jó. Élvezhető. Sőt az autó nagyon fullos és nagyon szép,teccetős. Animációk nagyon jók. Zárásul annyit, hogy a filmben fellelhetőek a régi sorozatbéli jelenetek vagy éppen más cselekményre utaló elsötétülések.
Jó filmnézést! Aki megnézi szerintem nem fog veszíteni.

Megvalósítás: 8/10

Történet: 7,5/10

Színészek: 7,5/10

 Hugoo személyes véleménye: 7,5/10

Created by Hugoo


Moo véleménye: Elöszőr is azzal kezdeném,hogy ez egy tv-film, egyáltalán nem komoly költségvetéssel (ne mozi szintű effekteket várjatok).  De,amit meglehetett csinálni,azt szerintem az alkotók a legnagyobb mértékben kihoztak,már ami a CGI-et illeti, a történet nem volt valami kreativ.

Adott egy tudós - aki megépítette az új K.I.T.T-et -,akit egyszer csak egy szép éjszakán váratlanul megtámadnak a saját otthonában és megölik (nem árulok el meglepetéseket),majd elrabolják a Prometheusz nevű programot,csak hogy,annak feltöréséhez szükség lenne a professzora,aki azonban hallott, ezért a lánya lesz a célpont,az egytlen személy,aki képes a kód feltöréséhez.A garázsban azonban felébresztik a "beszélő Mustangot",aki programozása révén rögvest elindul,hogy biztonsága helyeze a professzor lányát és megtalálja Michael- nek nevezett férit (igen,ő Michael Knight,de itt még nem ez a neve). Az első szép effekteket ekkor látunk,ugyanis rálőnek az autóra,de onnan lepattan a golyó,a roncsolodások pedig begyógyulnak. Gondolom nem nehéz kitalálni,hogy ezek után megmenti a lányt és Michaelt megtalálva megmentik a világot. Lineáris történet menet,semmi extra,csupán pár meglepetés. De ez volt az eddigi - a sorozatot is beleértve - legjobb Knight Raider-film. A Mustang gyönyörű és amire képes a kocsi: alak változás, golyóálló és szupergyors ( Las Vegas csak 3 óra 17 perc és nem több napos út:) és a fogyasztása is egyedül álló: elég egy gallon benzin,mert a napenergiát is hasznosítja.  Csak azt a fránya ugratást hiányoltam,amit a David Hasselhoff filmekben annyira sokszor használtak. A film nem egyszerűen Michael Knight történetét meséli el,hanem az ifj. Knight történetét,hogy a film végén,majd az apja nyomdokaiba lépve a bűnözők rémálmává váljon. A film végén meg is kapja első feladatát (megjegyzem az kicsit gyengén sikerült,ahogy lejött a repülőről). meg hát azért David Hasselhoff is feltűnt a film a végén. Az a jelent volt a film legnagyobb pontja,az ütött a legjobban: az öreg és a fiatal,apa és fia, a múlt és a jelen összekötése,nagyon ügyes húzás volt.

A színészek is korrekten teljesítettek: Michael és az öreg professzor remek casting döntés volt,csak úgy,mint a főgonosz és K.I.T.T. hangja is. Egyedül nekem az FBI-os csaj és Michael csaja (professzor lánya) nem jött be,nem voltak jók.  

A helyszín sem volt rossz,mondjuk nem volt változatos a táj. Jaj,mielőtt elfelejteném a bunyós jelenetek sem voltak nagyon gagyik,de leehttek volna azért jobbak,de ami külön dicséretes az a zene. A Király nevébennel szemben ebben a filmben remek zene volt,főleg a főcim zene a kiemelkedő: a régi,nosztalgikus zene megszólal kicsit rockosított,fiatalos változatban.

Ami kiemelkedő az K.I.T.T szövege volt,zseniálisan megvolt írva (eléggé egoista egy kocsit:D,meg amiket beszólt Michael-nek is:D)

Egyszer mindenképp érdemes megnézni (ha többször nem is),hisz pörgös,igazi 2 órás kikapcsolódást nyújt:) Nézzétek meg:)  Ha minden igaz,akkor sorozat készül belőle vagy folytatásos tv-film. Én inkább a tv-filmek mellett tenném le a voksomat,de hát ebben nem én döntök:D

Megvalósítás: 9/10
Történet: 5/10
Színészek: 8/10 (+ David Hasselhoff ;) ) 

Moo személyes véleménye: 8.5/10

Szólj hozzá!

Címkék: 2008 knight raider

A bejegyzés trackback címe:

https://filmguru.blog.hu/api/trackback/id/tr76371426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása