Szerkesztők

A blogot szerkeszti és kirtikákat írja: Hugoo és Moo

Rovatok

Filmek

A Filmguru blogot szerkeszti és a kritikákat írja: Hugoo és Moo

Coming Soon: Gábriel - A pokol angyala

Linkblog

Archívum

Naptár

január 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Gábirel - A pokol angyala

2008.03.11. 15:59 Filmek

A napokban közzé teszük itt a blogon az első olyan filmet,ami kicsit elvontabb és sötétebb.

Hugoo szerint nagyon jó film,én a mai nap folyamán fogom megnézni,a kirtika róla pedig csütörtök-péntek környékére várható:)

2 komment

Knight Rider - A Mustang elsöpört minket.

2008.03.08. 17:22 Filmek

Knight Rider - Ahogy Hugoo látja

Ez a film egy egészen jól összerakott valami. Meg van benne a történet, az akció, a jó autó, a viszonylag jó nő. Talán a fő hangsúlyt most az autóra kell helyeznünk. Mindenki nézett már régi Knight Rider-t. Mindenki emlékszi kaz első generációs K.I.T.T-re. Ahogy azt vártuk rendessen átszabták az új kitt-et. Nem mást kapott mintt egy Ford Mustang gt500-ast. Méghozzá a Shelby bácsi féléből annak is a versenypályára tervezett fajtából. Az autóra nem is lehet panasz. Szerintem bárki elfogadná még akkor is ha nem beszélne hozzá vagy nem lenne benne annyi extra. Mit is értek extra alatt? Lássuk csak: mesterséges inteligencia (alias knight international threetausend[K.I.T.T.]), vagy épp a műholdrendszer a radarral,vagy éppen a motorja és a teljesítménye vagy had említsem csak a nano rendszert :D.

A filmben jól kitűnik, h. elsősorban az új kitten volt a hangsúly. Ez mondjuk természetes. Mindenkinek az jut először az eszébe ha meghalja, h. Knight Rider. Ez a bizonyos : "Kitt, gyere!!" - ahogyan Michael felkiált. Nem hiában az animációk nagyon jól sikerültek. Kitt-et meg sem merem újra említeni az extrái magukért beszélnek. De most hagyjuk kitt-et nézzük a szereplőket. Az új főszereplőnk egy volt felderítő tiszt aki első feladata egyszerű. Meg kell védenie exbarátnőjét. A figurát viszonylag jól hozza, de a harc jelenteknél llátszik, h. betanult figurák :D. Nézzük csak a főhősünk szerelme Sarah. Nos ő egy fura figura, bár lehet a szerep megkívánja ezt. A film története. Nos, ez szerintem picit rövidre sikeredett. Vagyis ha az ember megnézi a filmet jó. Pörgős, sok akció mint a régi részekben. Viszont második vagy harmadik megnézésre feltűnik a szemlélőnek, h. ez rövid. Tehát a jelentek ahogy egymást követik nem éppen egy hosszú forgatókönyvet mutatnak be. Tudom ez a film egy bevezető, ami alapján már valószínű, h. elkészül a 22 epizódos sorozat. Szerintem akkor is lehetett volna picit hoszabb elnyújtottabb. Igaz egyes filmeknél ez átesik a másik végletbe, amikor már elalszunk rajta (igaz Moo?). Ettől függetlenül a film jó. Élvezhető. Sőt az autó nagyon fullos és nagyon szép,teccetős. Animációk nagyon jók. Zárásul annyit, hogy a filmben fellelhetőek a régi sorozatbéli jelenetek vagy éppen más cselekményre utaló elsötétülések.
Jó filmnézést! Aki megnézi szerintem nem fog veszíteni.

Megvalósítás: 8/10

Történet: 7,5/10

Színészek: 7,5/10

 Hugoo személyes véleménye: 7,5/10

Created by Hugoo


Moo véleménye: Elöszőr is azzal kezdeném,hogy ez egy tv-film, egyáltalán nem komoly költségvetéssel (ne mozi szintű effekteket várjatok).  De,amit meglehetett csinálni,azt szerintem az alkotók a legnagyobb mértékben kihoztak,már ami a CGI-et illeti, a történet nem volt valami kreativ.

Adott egy tudós - aki megépítette az új K.I.T.T-et -,akit egyszer csak egy szép éjszakán váratlanul megtámadnak a saját otthonában és megölik (nem árulok el meglepetéseket),majd elrabolják a Prometheusz nevű programot,csak hogy,annak feltöréséhez szükség lenne a professzora,aki azonban hallott, ezért a lánya lesz a célpont,az egytlen személy,aki képes a kód feltöréséhez.A garázsban azonban felébresztik a "beszélő Mustangot",aki programozása révén rögvest elindul,hogy biztonsága helyeze a professzor lányát és megtalálja Michael- nek nevezett férit (igen,ő Michael Knight,de itt még nem ez a neve). Az első szép effekteket ekkor látunk,ugyanis rálőnek az autóra,de onnan lepattan a golyó,a roncsolodások pedig begyógyulnak. Gondolom nem nehéz kitalálni,hogy ezek után megmenti a lányt és Michaelt megtalálva megmentik a világot. Lineáris történet menet,semmi extra,csupán pár meglepetés. De ez volt az eddigi - a sorozatot is beleértve - legjobb Knight Raider-film. A Mustang gyönyörű és amire képes a kocsi: alak változás, golyóálló és szupergyors ( Las Vegas csak 3 óra 17 perc és nem több napos út:) és a fogyasztása is egyedül álló: elég egy gallon benzin,mert a napenergiát is hasznosítja.  Csak azt a fránya ugratást hiányoltam,amit a David Hasselhoff filmekben annyira sokszor használtak. A film nem egyszerűen Michael Knight történetét meséli el,hanem az ifj. Knight történetét,hogy a film végén,majd az apja nyomdokaiba lépve a bűnözők rémálmává váljon. A film végén meg is kapja első feladatát (megjegyzem az kicsit gyengén sikerült,ahogy lejött a repülőről). meg hát azért David Hasselhoff is feltűnt a film a végén. Az a jelent volt a film legnagyobb pontja,az ütött a legjobban: az öreg és a fiatal,apa és fia, a múlt és a jelen összekötése,nagyon ügyes húzás volt.

A színészek is korrekten teljesítettek: Michael és az öreg professzor remek casting döntés volt,csak úgy,mint a főgonosz és K.I.T.T. hangja is. Egyedül nekem az FBI-os csaj és Michael csaja (professzor lánya) nem jött be,nem voltak jók.  

A helyszín sem volt rossz,mondjuk nem volt változatos a táj. Jaj,mielőtt elfelejteném a bunyós jelenetek sem voltak nagyon gagyik,de leehttek volna azért jobbak,de ami külön dicséretes az a zene. A Király nevébennel szemben ebben a filmben remek zene volt,főleg a főcim zene a kiemelkedő: a régi,nosztalgikus zene megszólal kicsit rockosított,fiatalos változatban.

Ami kiemelkedő az K.I.T.T szövege volt,zseniálisan megvolt írva (eléggé egoista egy kocsit:D,meg amiket beszólt Michael-nek is:D)

Egyszer mindenképp érdemes megnézni (ha többször nem is),hisz pörgös,igazi 2 órás kikapcsolódást nyújt:) Nézzétek meg:)  Ha minden igaz,akkor sorozat készül belőle vagy folytatásos tv-film. Én inkább a tv-filmek mellett tenném le a voksomat,de hát ebben nem én döntök:D

Megvalósítás: 9/10
Történet: 5/10
Színészek: 8/10 (+ David Hasselhoff ;) ) 

Moo személyes véleménye: 8.5/10

Szólj hozzá!

Címkék: 2008 knight raider

K.I.T.T. közeleg

2008.03.06. 18:32 Filmek

A hétvége végére (pontos időpontot nem tudunk mondani) fennt lesz az újabb film elemzésünk,ami nem más,mint a már korábban beharangozott, a 2008-as Knight Raider film lesz. 

Szerintem izgalmas kis akciófilm lesz (Hugoo már látta:D),de majd kiderül.  Nézzetek visszahozzánk gyakran és tudjátok, a kiritkák után kommentben ti is elmondhatjátok a véleményeteket:)

Szólj hozzá!

A király nevében - (In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale) - Csak szimplán jó kalandfilm.

2008.03.04. 19:25 Filmek

 

A király nevében - (In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale)

Ezt a filmet nagy rajongással vártam. Nem gondolok a rendezőre (meg h. a Karib 3-at hogyan rontotta el vagy éppen csak a véletlenek, de erről most ne is beszéljünk), sem a színészekre. A film története ragadott magával. A film trailere mondhatni nagyon-nagyon jól sikerült. Mondhatni magában foglalta a film hangulatát és persze ami számomra fontos a varázslatot, a nem éppen hétköznapi lovagkori történetet. Nos, a történet nem túl bonyolult, de fordulatokban gozdag. Főhősünk egy hétköznapi földműves amolyan "jó munkás ember" kategória egyszóval: paraszt. Ám ez az ember többet rejteget magában mint sem, hogy egy hétköznapi földműves legyen. Az ő neve míly meglepő: Farmer. A film azzal kezdődik, hogy van Farmer és van Farmernek szép felesége és egy aranyos kisfia. Ők szépen éldegélnek amikor is az anya a kisfiával elmennek a közeli kisfaluba eladni a terményt..bla..bla..bla....(Ez nem érdekes annyira sztem :-D). Hétköznapi életük ekkor borul fel mint a bili, mert jönnek a Krugok akiket egy nagy mágus vezet aki a trónra és a vele járó hatalomra pályázik. Farmer életében bekövetkezik az első hatalmas fordulat, meghal a kisfia és elrabolják a feleségét akiért oda (és vissza) van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Elhatározza h. elindul felkeresi a gonoszt megöli őt, kiszabadítja a feleségét. A történet menete nem rossz, a cselekmények jól követik egymást és a fordulatokra sem lehet panasz. A filmben viszont sok kritizálni való dolog van. Lehet ez a rendező hibája, lehet a színészeké (bár ezt kétlem).

A színészekben kritizálni való nincs. Jól hozzák a szerepeiket. Ebben bizony sikerült kifogni a tuti mert senki sem játsza túl a szerepét néha talán nem eléggé játszák meg a szerepüket bár sztem ez nem lényeges annyira. Lényeges inkább a zenei aláfestés. Szerintem a filmben ez az ami nagyon kritizálni való (nagyon-nagyon negatívan). Az aláfestés helyenként jó, de sok helyen borzalmas. Csata jeleneteket mindenki úgy képzeli el, hogy kardok csatannak, nyilak hangja ahogy alsuhannak a kamera elött. Amikor a főhősünk meglátja az ellenséget mondjuk vmi komolyabb zene vagy ha győzünk a jó nevében akkor valami hangulat emelő zene vagy nem toom. Ennél a filmnél erről nem beszélhetünk. Mindenhol zenei aláfestés sokszor a semmiért, de néha jó, hogy van. Szerintem ez az amit elrontottak. Valamint a filmbéli animációk sem az igaziak. Szerintem ennél kicsit többet is kihozhattak volna belőle.

 Ennek ellenére a film jó. Szerintem egészen elfogadható és jól összeállított film, még a kivitelezés (és a zenei aláfestések) ellenére is. Megnézni mindenféle képpen megéri. Jó filmnézést :-P

Megvalósítás: 6,8/10
Történet: 9/10
Színészek: 7/10

Hugoo személyes véleménye: 7,5/10

Created by Hugoo

Moo véleménye

Nah,én is megnéztem a filmet. Hát most mit írjak,hogy volt szerencsétlenségemre? Mert én ritkán láttam ilyen összecsapott filmet. Nem is a történet,ami zavart engem,mert az érdekes volt: Krugok álltak szemben az emeberekkel,csak őket eddigg "kutyáknak" hitték,akik nem tudnak harcolni,csak hogy ezúttal egy gonosz mágus is segíti őket.

Szerintem ilyen történet bárki számára kedvcsináló lehet,én is úgy ültem neki,h lazítok egy két órát,de sajnos nem azt kaptam,amit vártam...sőt a végét már kínszenvedéssel néztem,pedig voltak jó jelentek,szépen felépített effektusok,de...a zene. Hugoo részletesen kifejtette,szóval én csak csatlakozni tudok hozzá...szörnyű. Ha jól számoltam összesen vagy 4-5 féle zenebetét volt csak a filmben,és a lehető legpocsékabb mondon összeválogatva. A csata alatt szomorú,a király haldoklása közben pedig vidám zene szólt....gondolom Gyűrűk Urához hasonló monumentális filmet akart készíteni a rendező,a szándék ugyan meg volt,de...ez nem sikerült,sőt...nah,de ezenkívűl nem tetszettek a kardos jelentek,annyira látszott,hogyb etanult koreográfia volt,ráadásul egy egyszerű földműves, a Farmer (ez meg megintm ilyen név?) névre halgató,egyszerű paraszt sokkal jobban harcol,mint bármelyik király,vagy a parancsnok. Meg,amikor jötek az "erdő lányok",mintha a nidzsákat láttam volna,nem tudom,hogy mégis ezt hogy gondolták. Azt hittem egy olyan pörögs,Narnia- sztorit kapok,de nem....pedig vártam ezt a filmet.

A színészekkel ellenben nem volt panasz. Akitől a legjobban féltem,az Jason Statham,aki a Szállító 1-2 vagy a Crank- Felpörgetve c. filmből lehet ismerős,de kellemesen csalódtam. Ő volt a legjobb a filmben,ügyesen hozta a karaktert,csak kicsivel több érzelmet vártam volna tőle,de nem baj,még így is hibahatáron belül teljesített. Több más ismert arc is feltűnt a filmben,többek között a Sliders c. sorozat professzora John Rhys-Davies vagy Burt Reynolds,de egyikük sem nyújtott kiemelkedőt.

A jelenetek azért szépen egymásra voltak építve,ami kiemlkedően pozitív azaz,ahogyan a gonosz mágus vezette a csatát,szépen megcsinálták. 

Sajnos ezen kívűl nem sok pozitív dolgot tudok írni a filmről, csalódás volt. Azért láttam rosszabb filmet is,de ez jócskán a várakozásom alatt teljesített. Ezentúl kezdjek félni a fantasy-kalandfilmektől? Ha belegondolok mi lett volna,ha egy Peter Jakcson rendezte volna a filmet? Ezt már sosem tudjuk meg,de a rendezőnek nem ez lesz a legjobb filmje pályafutása alatt az biztos.

Megvalósítás: 6/10 (köszönhető annak az egy-két jelenetnek,meg a táj rendben volt)

Történet: 9/10

Színészek: 7/10

Moo személyes véleménye: 5/10 (csak mert jó szívű voltam ;) )

Hát ezt a filmet a fanatikus rajongóknak illetve azoknak ajánlom,akiknek van idejük és energiájuk (én pl. a film közepe táján egy kicsit elszundítottam:D)

Szólj hozzá!

Király nevében -The Name of the King

2008.03.04. 17:07 Filmek

Az egyik - legalábbis Hugoo és az én számomra - legjobban várt kalandfilm, a Király nevében c. film értékelése,elemzése a napokban kerül fel a blogra,érdemes lesz tehát vissza nézni:)


 


 


 


 

Szólj hozzá!

Címkék: király the of king nevében name

Hipervándor (Jumper) - 2008 egyik legjobb Sci-fi-je

2008.03.02. 20:57 Filmek

 

Jumper

Mielött elkezdeném a kritikát csak annyit írnék h. elfogult vagyok a sci-fi -kkel kapcsolatban. Főleg ezzel a filmmel.
Először is egy kis filmajánló:
A film kisköltségvetésű, de szerintem mindent kihoztak belőle. A szereplők is nagyot alakítottak, jól vissza adták a szerepek hangulatát és személyiségét. A film cselekménye és mente felettébb érdekes ahogy már megszokhattuk egy sci-fi -től. Története egy fiúról szól akinek van 1 képessége. Történetessen bárhová képes "elteleportálni" ahol már egyszer járt.
Amolyan képregény jellege van ahogy azt a Marwell-től megszokhattuk. Felfedezi képességét, megküzdd a nőért, legyőzi a gonoszt és közben rátalál az édesanyjára. A filmet csak ajánlani tudom mindenkinek!!! "TESSÉK MEGNÉZNI" :-D
Nos a kritika. Nézzük csak a negatívumokat. A cselekmény picit kusza, de nagyon jól követhető. A film felépítését tekintve jól követik egymást a jelenetek, nincsenek benne oda nem illő dolgok. Teljessen reális egy sci-fi -hez képest. Számomra az nem tetszett benne, hogy a történetben lévő paladinok miért is akarták bántani az ugrókat (erre a dologra akkor derül fény amikor valaki már megnézte a filmet vagy olvasta a könyvet), hiszen ők semmi nagyon rossz dolgot nem követtek el. Na jó, kiraboltak 1-2 bankot de ezért még nem kellene őket elitélni oly mértékig h. "hajtóvadászatot" rendezzünk miattuk. Ez én véleményem nyugodtan kritizáljatok. Vissza térve a filmhez mármint a pozitív és negatívumaihoz a filmben mindenki jól teljesít, bár Samuel L. Jakson haja picit érdekes. Szerintem érdekes, egy olyan film amire egy randi keretein bellül nem érdemes elmenni, de barátokkal megnézni csak saját magunk megörvendeztetésére már megéri. Ezt a filmet mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon "faja" ksi film. Egy remek sci-fi amolyan "happy end" -es befejezéssel. Jó szórakozást hozzá.

Megvalósítás: 8,5 / 10
Történet: 9 / 10
Színészek: 9 / 10
Hugoo személyes véleménye: 9,7 / 10

Created by Hugoo

 


 

 Hipervándor – Jumper, Moo véleménye szerint:

 Hayden Christensen és Samuel L. Jackson….előbbi a Star Wars-saga befejező három részében,utóbbit pedig rengeteg filmben láthattátok. Bevallom,amikor meghallottam, Hugoo-tól,hogy H.C. játszik a filmben,kicsit elrettentettem, ugyanis Star Wars részekben nem alakított úgy,mint az vártam,szerencsére a Hipervándorban rám cáfolt és megmutatta,hogy ha kell,tud játszani.

A film egy teleportálni képes srácról,Davidről (Hayden Christensen) szól,akinek élete egészen addig tökéletes,amíg bennem állít hozzá egy fehér hajú (nem szőke!) férfi,Roland (Samuel L. Jackson). Mint kiderül,David egy évszázadok óta tartó háborúba csöppent bele,ami az Ugrók és a Paladinok között zajlik. Rómától Kínán át Egyiptomig folyó küzdelem elevenedik meg a szemünk előtt, lenyűgöző felvételekben. David hamarosan szembesül vele,hogy vállalnia kell a harcot,ha meg akarja menteni a szerelmét,akit túszul ejtettek,hogy őt elkapják.

Mint minden filmben itt is a jó diadalmaskodik és a rossz elnyeli méltó jutalmát (itt mondjuk életben marad).

Hugoo és az előzetesek látva nagyon vártam a filmet,azonban…hát.. nem azt mondom,hogy nagy csalódás volt a film,de jobbat vártam. Tetszett,voltak benne jó jelenetek,de nem tom….talán a 2. és 3. részre kicsit több pörgést beletesznek és kevesebb áthidaló unalmas jelenetet. Mert a filmstúdió állítólag trilógiát tervez és a bevételi költségek is ezt sugallják.

Megvalósítás: 8 / 10
Történet: 7 / 10
Színészek: 7,5 / 10
Mo személyes véleménye: 8 / 10

A kritikákban felmerülő helyesírási hibákért elnézést kérünk, de felelőséget nem vállalunk :D

 

 

 


 

2 komment

Létrejött a Blog

2008.03.02. 14:41 Filmek

 

Üdvözlünk mindenkit a Filmguru blogján.

A blog feladata bemutatni azokat a filmeket,amit mindenkinek szívesen (vagy éppen nem) ajánlanák,hogy tudd,hogy mire érdemes órákát szánni és mit kerülj el jó messziről. Reméljük mindenki megtalálja a kedvére való filmet és részben hozzá tudunk járulni a minőségi szórakozáshoz.

De lássuk mi az első film,amit elétek tárunk

Hipervándor - Jumper

 

 

Szólj hozzá!

2008.03.02. 14:33 Filmek

Szólj hozzá!

Címkék: (jumper)